Нашата историја

1976

Аџиде Панчера со голем претпримачки дух ги искористува можностите на еден растечки пазар како оној на артеските бунари во првите години од седумдесетите и ја формира Pancera Tubi, мала дејност која тргува со челични цевки.

1978

Работата стартува добро, но сепак, многу бушачи се ориентирани на користење на материјали од ПВЦ за остварување на нивните работи. Pancera Tubi ја набавува нејзината прва постројка за производство на плетени цевки од ПВЦ со дијаметар до 114 mm. Во истата година таа усовршува филтер од ПВЦ покриен со челична мрежа, еден целосно нов производ а во исклучиво производство на фирмата Панчера.

1993

Одговорот на пазарот на понудата од ПВЦ е забележително позитивен и веднаш се нагласува потребата од проширување на палетата на производи. Компанијата одново инвестира во купување на постројка за производство на плетени цевки со дијаметар до 400 mm.

1997

Пиеранџело Панчера, синот на Аџиде, се вклучува во семејниот бизнис.

2006

2006-та е важна година за фирмата, производството на ПВЦ најново се збогатува благодарение на една постројка за производство на плетени цевки со дијаметар до 630 mm. Палетата на производи веќе е прилично широка и разновидна и се протега од цевки и филтри за бунари како од челик, така и од ПВЦ, разновиден додатен прибор, флудиди за бушење, цевки и филтри од полиетилен, сонди и бентонити за правење на геотермални бунари.

2007

Фирмата се трансформира во Pancera Tubi e Filtri S.r.l.

Во моментот таа претставува реалност која се уште е во експанзија и го снабдува италијанскиот пазар а извезува и во разни земји во странство.